VIDEO. Gest inconștient al unui tânăr: A coborât din mașină și s-a apropiat la 2 metri de un urs ca să-l fotografieze

Inconștiența unui turist care se afla pe Transfăgărășan putea avea urmări grave. Din imaginile surprinse de un martor, se vede cum tânărul se apropie extrem de mult de animalul care se afla pe marginea șoselei pentru că voia să-i facă o fotografie.

Norocul său a fost că ursul s-a oprit la timp și nu a continuat atacul. Salvamontiștii trag încă un semnal de alarmă – oamenii nu trebuie să se apropie de urși și nici să-i hrănească.

Bărbat: Auzi, auzi, băiatu. Sunt jandarmi mai sus.

Bărbat: Uite, uite prostu. Uite. Prost esti, mă! Bă, ești prost rău de tot, cumetre”…

Cristina Lapis, fondatorul sanctuarului de urși din Zărnești: Este încă un exemplu că omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urșii în momentul de față. Dacă acest urs ar fi vrut să-l omoare sau să-l rănească pe om – și avea toate motivele, pentru că efectiv a fost agresat – o putea face.

Și atunci, desigur, „ursul ar fi fost de vină” și ar fi fost împușcat. Probabil că au citit și urșii ordonanța asta 81, și de când a fost adoptată, din fericire, nu a mai fost niciun caz grav, niciun om rănit de urs.

Dar, comportându-se așa, nu fac altceva decât să distrugă și mai mult situația care există. E incontestabil, urșii coboară din pădurile lor pentru că sunt atrași de mâncare, li se aruncă mâncare tocmai pentru a li se face poze.

Omul acela nu a fost rău intenționat, voia o poză cu un urs. Mă bucur că ceilalți oameni nu au fost de acord cu el și i-au spus că nu e bine ce face. Din fericire, ursul s-a oprit la timp.

   

Similar articles