Un desert inedit, simplu de preparat si foarte gustos, prajitura ecler, la tava, ce nu necesita coacere, va fi arma ta secreta atunci cand vrei sa iti impresionezi invitatii la masa

Un desert inedit, simplu de preparat si foarte gustos, prajitura ecler, la tava, ce nu necesita coacere, va fi arma ta secreta atunci cand vrei sa iti impresionezi invitatii la masa.

Ingrediente:

400 g biscuiti graham
620 g smantana pentru frisca
3 linguri zahar
1 lingurita esenta de vanilie
2 pachete budinca de vanilie
900 ml lapte
250 g ciocolata neagra, bucatele

Mod de preparare:

Intr-un bol, mixezi 350 g smantana cu zaharul si esenta de vanilie, pana se formeaza o frisca pufoasa. Separat, amesteci budinca de vanilie cu laptele rece, mixand cateva minute, pana incepe sa se ingroase. Incorporezi frisca. Intinzi un strat fin de crema intr-o tava pentru prajituri. Continui cu un strat de biscuiti si iar crema, de 3 ori, in acelasi fel, ultimul strat fiind format din biscuiti.

Incalzesti smantana ramasa, la foc mediu, pana aproape sa dea in clocot. Topesti ciocolata pe baie de aburi, apoi o combini cu smantana, pana obtii o compozitie omogena. Torni uniform peste prajitura si nivelezi. Dai la frigider cel putin 2 ore sau peste noapte. Asezi in congelator 30 de minute inainte de servire, pentru a se taia perfect.

 

Similar articles