FOTO. Un pui de stârc cenuşiu și o căprioară, salvați de polițiști și de pompieri în Hunedoara și în Neamț

Un pui de stârc cenuşiu, aflat într-o stare precară de sănătate, a fost salvat de poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, pasărea, protejată de lege, fiind găsită de o tânără lângă gardul unei case din comuna Lăpugiul de Jos, a informat marţi IPJ Hunedoara. De asemenea a fost salvată și o căprioară care a căzut într-un canal de irigații din județul Neamț. De această dată, salvatorii au fost pompierii de la ISU Neamț.

Poliţiştii au fost sesizaţi despre puiul de stârc cenușiu prin numărul de urgenţă 112, o tânără menţionând că acesta nu putea să zboare şi risca să fie atacat de câini.

„În cel mai scurt, timp la faţa locului s-au deplasat poliţiştii Postului Comunal de Poliţie, precum şi cei ai Biroului pentru Protecţia Animalelor, care au stabilit că pasărea aparţine speciei stârc cenuşiu (bâtlan) şi că se afla într-o stare precară de sănătate, fiind subnutrită şi neputând să zboare”, a precizat IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au preluat pasărea şi au încredinţat-o reprezentanţilor unei asociaţii pentru protecţia acestor exemplare, care i-a acordat toate îngrijirile necesare.

Stârcul cenuşiu trăieşte în regiunile cu climă blândă şi preferă zonele de baltă, cu vegetaţie. Pasărea măsoară circa 90 de centimetri şi este puţin mai mică în comparaţie cu o barză. Specia este protejată de lege, după ce în anii 1970 numărul de exemplare a scăzut mult.

O căprioară căzută într-un canal de irigații, salvată de pompierii din Neamț
Incidentul s-a produs marți în localitatea Zănești din județul Neamț. Căprioara a căzut în canalul Bistrița, iar pompierii au fost solicitați să intervină.

Ei au acționat cu o barcă și cu o autospecială, fiind ajutați de voluntari din Zănești. Animalul a fost scos din apă cu ajutorul bărcii și a primit îngrijiri medicale pe mal.

La final, căprioara a fost eliberată pe câmp.

Sursa

   

Similar articles