Explozie la Uzina Mecanică din Zărnești. O persoană declarată decedată

O explozie de mari proporții s-a produs la Uzina Mecanică din Zărnești. Din primele informații se pare că există o persoană declarată decedată. Explozia s-a produs miercuri seară la uzina unde se produc bombe, proiectile militare și alte elemente pirotehnice.

Explozie la Uzina Mecanică din Zărnești

Din primele informații se pare că există o persoană decedată. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri, polițiști și ambulanțe.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, două persoane au fost intoxicate cu fum. Ele au fost preluate de către personalul de pe ambulanță sosit de urgență la fața locului.

“În jurul orei 20:50 ISU Brașov a fost anunțat despre producerea unei explozii la Uzina Tehnic Tohan. ISU Brașov a alocat 4 autospeciale cu apă și spumă, 1 autocistera 10000l, 2 echipaje de prim ajutor, 1 echipaj de cercetare chimica CBRN, 1 echipaj pirotehnic. Din primele informații este posibil sa fie o victimă”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov.

Uzina Mecanică Tohan Zărnești este o fabrică de armament și a fost fondată în anul 1938 ca parte a grupului industrial Malaxa. Începând cu anul 1948 până în anul 1990 societatea și-a desfășurat activitatea sub denumirea de Uzina 6 Martie Zărnești, iar din anul 1990 până în anul 1998 societatea s-a numit Uzina Mecanică Tohan Zărnești.

Pe lângă producția de bază, compania a realizat de-a lungul existenței sale și produse civile, cum ar fi accesorii pentru mașini unelte și construcții metalice sudate.

Din anul 1980, societatea fabrică și rachete. În anul 2001, a fost reorganizată ca societate comercială controlată de Romarm.

Știre în curs de actualizare

   

Similar articles