Dana Bartzer și soțul ei, Dan Creimerman, formau cuplul de aur al muzicii ușoare românești, pe vremea comunismului. Ce s-a ales de Dana și cum arată acum, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor

Cum arată acum Dana Bartzer, soţia profesorului şi muzicianului Dan Creimerman. Cei doi făceau furori în anii ’80 cu piese pe care le interpretau. Frumoasă interpreta s-a retras din viaţa publică acum 20 de ani, fără să părăsească, însă, lumea muzicii.

Imediat după ce au părăsit scena, soții Creimerman și-au înființat propriul studio înființat, la anumite producții publicitare pe care le crează și înregistrează.

Dana recunoaşte că microbul scenei nu i-a trecut. “Avem zilele aşa de pline că nu ştiu unde ar mai încăpea viaţa de scenă. Avem zile încărcate cu de toate. Câteodată îmi este într-adevăr dor de scenă, dar mai apare aşa câte o ocazie şi se umple golul ăla care ar fi fost”, a spus, emoţionată, Dana Bartzer, care a rămas la fel de frumoasă ca în tinereţe.

Cum arată acum Dana Bartzer

Numiţi ”Româna şi Albano de România”, Dana şi Dan au făcut furori în anii ‘80 cu muzica lor. Au cântat împreună, însă ea a avut nenumărate aparţii solo, dar şi alături de Loredana Groza şi Silvia Dumitrescu, colegele de generaţie.

În 1986 şi 1987 a participat la Festivalul de la Mamaia unde a obţinut premii. Cu toate acestea, lumea şi-o aminteşte mai mult la braţul soţului său, care-i compunea piesele. Deşi aveau succes, cei doi au decis să renunţe la viaţa artistică la scurt timp după Revoluţie.

Cei doi soţi au schimbat radical genul muzica, acum fiind implicaţi în în proiecte de muzică clasică. Dana Bartzer și Dan Creimerman sunt co-organizatori, sub asociația lor culturală și canalul media ‘Art Channel’, la multe întâlniri muzicale cu profesorii și elevii premianți ai celui mai cunoscut liceu de muzică din Capitală.

Mai exact Dana şi Dan se ocupă de de gale de muzică clasică intitulate ‘Live la Enescu’.

Dana Bartzer este şi profesoara de cantao şi oferă lecţii tinerilor talentaţi aflaţi la început de drum. Printre aceștia s-a numărat și Andrada Precup, câștigătoarea X Factor 2020.

„Andrada învață la Colegiul George Enescu de anul trecut, al doilea an la secția specială de jazz pop. A fost acceptată prin examene și am preluat-o eu. Am fost un pic temătoare la început, pentru că eram fără experiență cu o elevă nevăzătoare.

Însă este eleva ideală, un om minunat, foarte caldă, un muzician extraordinar, un om talentat, dornică să facă muzică, dornică de a învăța lucruri noi. Nu spune niciodată NU, ci doar ‘să vedem, să încerc”, a spus artistă, potrivit aceleași surse.

Pe plan persona, iubirea dintre cei doi soţi a rămas la fel de vie ca în prima zi. Cei doi soţi au împreună doi băieţi pe Boris şi Robert.

În prezent Dana Bartzer arată la fel de bine şi este o doamnă cu adevărat rafinată.

   

Similar articles