Cu mâinile crăpate de muncă, tanti Maria pleacă în fiecare dimineață din sat să vândă lapte și brânză la oraș. N-are pensie și nici nu cere ajutor social, așa că pentru ea fiecare leu contează. Ce fac clienții care trec pe lângă taraba ei… Cât de trist! „Eu cu ce pot trăi?”, își strigă suferința bătrâna de 60 de ani.

Un videoclip a devenit viral în mai puțin de 24 de ore, după ce un internaut a făcut-o vedetă pe o bătrânica care vinde lactate.

Povestea doamnei Maria Todircă

Doamna Maria Todircă este unul dintre românii care muncesc cu sudoare pentru a-și câștiga pâinea. Femeia a devenit virală prin prisma unui videoclip în care critică acțiunile Guvernului în ceea ce privesc restricțiile din piețe din cauza COVID19.

Doamna Maria Todircă este din comuna Fântânele, județul Suceava și este zilnic prezentă în piață pentru a-și vinde produsele lactate. Femeia a dezvăluit că ea nu are pensie și nu ia ajutor social și nici nu dorește, deoarece ea consideră că prin munca ei își câștigă legal și cu mândrie banii. Femeia este foarte nemulțumită de restricțiile Guvernului care o împiedică să își vândă marfa care se strică dacă nu este vândută zilnic. Doamna Maria Todircă și-a câștigat respectul printre internauți care sunt de părere că oamenii ar trebui să încurajeze producătorii locali cumpărând marfă din piață și nu din supermarket.

„Nu se gândeşte nimeni la noi. Numai cât muncim. Câte secetă a fost vara aceasta. Am 60 de nai, bărbatul meu are 70 de ani și suntem în stare să ținem animale! Cei tineri de ce nu sunt în stare să țină animale? Cinci vaci cu lapte am doamnă și încă doi tauri și doi cai și porci. Eu dacă nu am pensie cu ce să trăiesc? Eu astăzi am dat 150 de lei pe tratament. Cu ce pot trăii? Dar ac să vin aici să vând și eu puțină brânză, puțin lapte eu muncesc pentru asta, nu fur! Eu muncesc, nu stau cu mâna întinsă la Guvern, nu stau cu mâna întinsă nicăieri! eu nu vreau ajutor social. Urăsc oamenii care iau ajutor social! Putorile eu le urăsc! Și pentru ec să nu avem dreptul și noi să ne vindem marfa? ce vor guvernanții noști? Să ne pună să ne punem tot în saci și să plecăm? Eu toate regulile le-am respectat. Tot timpul am purtat mască! Tot timpul am purtat mânuși. Marfa este toată pusă în pungi. Ce să mai facem? Noi nu am văzut pe nimeni de aici din hală săs pună că a mers la spital fiindcă s-a îmbolnăvit de aici. Lumea se îmbolnăvește din cluburi, din disocteci, de unde s-au dus ei, de la mare. La noi nu! Eu am două hectare de porumb și merg mereu acolo și nu m-am îmbolnăvit de covid.„, a spus bătânica.

„Cumpărați de la țărani, marfă proaspătă muncită cu transpirația frunții,nu de prin marketing,mozzarella,gorgonzola și alte minuni..Sănătate multă să aveți!!”, „Respect și recunoștință . Așa trebuie să fim cu toții , nu ne-ar mai batjocorii hoții .”, „Foarte bine Sunteți un om adevărat care muncește. Murim de stres și de batjocoră și noi și copiii noștri. De la trei anișori sunt speriați!„, au fost o mică parte dintre reacțiile internauților.

   

Similar articles