Cea mai mare pensie din România este de 50.359 lei pe lună! Cu ce s-a ocupat cel care s-a ales cu un astfel de venit lunar

Pensiile reprezintă un subiecte controversat în țara noastră. În timp ce unii încasează 800 de lei de la stat, alții se laudă că le intră în cont zeci de mii de lei în fiecare lună. Un bărbat din țara noastră are o pensie de peste 10.000 de euro, dar este uimitor ce meserie a avut înainte.

Pensie de 50.359 de lei lunar în România

O persoană din România primește o pensie de peste 10.000 de euro, în timp ce majoritatea românilor încasează doar 800 de lei. Mai exact, suma se ridică la 50.359 de lei, bani pe care respectivul pensionar îi încasează în fiecare lună, drept răsplată la munca pe care a depus-o cât timp era apt pentru așa ceva.

Un bărbat din județul Alba este persoana care are o pensie de 63 de ori mai mare decât cea mai mică pensie din același județ, despre care autoritățile spun că ar fi de doar 800 de lei. Mai exact, este vorba despre un fost magistrat, care lunar primește de la stat peste 10.000 de euro, respectiv 50.329 de lei.

A murit bărbatul cu cea mai mare pensie

Gheorghe Bălășoiu, fost procuror comunist și ulterior comandant al Penitenciarului Colibași, a ajuns să încaseze în fiecare lună peste 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro. În ultimul an de muncă, respectiv în 2005, acesta a renunțat la concediu pentru a munci mai mult și a făcut o mulțime de deplasări în interes de serviciu, care s-au adunat la pensie.

Bărbatul nu lăsa prea mult impresia că ar avea bani, conducând un autoturism deloc scump. Totuși, avea o locuință impresionantă, de unde putea observa oricine că acolo locuiește o familie înstărită.

Bărbatul care încasa cea mai mare pensie din România, 78.000 de lei pe lună, a fost găsit mort în urmă cu aproximativ două săptămâni, într-o dimineață, în jurul orei 5. Din primele informații, bărbatul ar fi murit din cauze naturale, în urma unei afecțiuni a pancreasului. Fiul său a avut parte de un sfârșit la fel de tragic anul următor, când a fost găsit mort în propria locuință.

   

Similar articles